Для Вас книги до Дня Матері

В першу неділю травня ми відзначаємо День Матері. Свято, коли говоримо слова любові і вдячності нашим найріднішим, а ті, у кого мами вже нема, зігрівають душу найдорожчими спогадами… Материнська любов свята і така різна. Районна бібліотека пропонує підбірку книг про материнську любов. Хай вони подарують вам гарний настрій, як яскраві кульбабки додають сонця і радості навіть похмурому весняному дню.

«Книга про матір: українські поети XIX-XXI ст.» автора Володимир Чуйко

У цій унікальній за змістом антології вперше тематично підібрані та об’єднані поетичні твори 232-х українських поетів, що присвячені українській матері, яка на важких роздоріжжях історії самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації.

«Сива ластівко» Борис Олійник

Пам’яті найсвятішої людини — матері — присвячує Б. Олійник цикл “Сиве сонце моє”, до якого увійшов вірш “Мамо, вечір догоря...” (“Сива ластівка”). Образ матері в ньому наближається до символу життя, добра, ніжності.

«Кохана» Тоні Моррісон

В основу роману, нині визнаного класичним, покладено реальні події, що відбувалися у штаті Огайо у другій половині 19 століття: це історія чорношкірої рабині, яка вбила свою доньку, щоб врятувати її від рабства.

Роман був удостоєний Пулітцерівської премії (1988), а згодом став головною підставою для присудження письменниці Нобелівської премії з літератури (1993). В екранізації роману, знятої Джонатаном Демме і номінованною на Оскар в 1998 році, роль головної героїні з блиском виконала суперзірка американського телебачення Опра Уїнфрі.

"Кохана" включена до складеного журналом "Таймс" списку 100 кращих романів англійською мовою, випущених з 1923 по 2005 роки.

«Грішниця» Олена Печорна

Життя Лариси схоже на пекло: смерть сестрички від рук п'яного батька, дитбудинок...
Після того, як її зґвалтував міліціонер, вона зрозуміла, що вагітна, і... зраділа. Але в малюка знайшли страшну хворобу. Заради сина вона готова навіть на те, що вважала страшнішим за смерть.

Роман отримав Міжнародну літературну премію імені О. Гончара 2010 року

"Два маленьких шага по мокрому песку" Анн-Дофин Жюллиан

Ця чудова книга написана від першої особи мамою, чия дитина народилась з невиліковною хворобою - метахроматичною лейкодистрофією. Скільки потрібно мати сил, віри, мужності, надії, щоб пережити таке горе і ще написати про це книгу! "Якщо не можна додати днів життя, потрібно додати життя дням". Ось девіз їх сім'ї.

"Сердце матери" - Мари-Лора Пика

Сюжет книги - реальна історія життя жінки, яка не пізнала в дитинстві материнської любові і всіма силами намагалася не допустити ту ж помилку зі своїми дітьми. Героїня книги дізнається про те, що смертельно хвора і жити їй залишилося лічені місяці. Вона намагається забезпечити своїм дітям щасливе майбутнє, зробити так, щоб вони не потрапили в дитячий будинок, щоб їх не розлучили, знайти їм добрих прийомних батьків.

"Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами"Іван Малкович,Софія Ус

Мама маленького Зайчика застудилася, івін вирішив купити длянеї меду, адже чай змедом— найкращі ліки длягорла. Але місто велике, аЗайчик— дуже маленький, івін заблукав... Зворушлива історія з чудовими ілюстраціями.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.