Смачне чаювання від Джорджа Орвелла
Смачне чаювання від Джорджа Орвелла!
Джордж Орвелл – відомий британський письменник і публіцист, народився 25 червня 1903 року у невеличкому індійському селі Мотігарі. Ще в 5 років він знав, що буде письменником про що сам писав в есе «Чому я пишу». Справжнє ім’я автора — Ерік Артур Блер. Джордж Орвелл був забобонний і це одна з причин, чому він взяв псевдонім. На кісточках його пальців навіть були татуювання проти пристріту.
Свій псевдонім автор обрав не випадково: Святий Джордж — патрон Англії, а Орвелл — невеличка річечка що протікає на півночі Англії, таким чином письменник став уособлювати себе з народом.
У романі-антиутопії «1984» є знаменита фраза «двічі два дорівнює п’яти» на яку Орвелла наштовхнуло радянське гасло «П’ятирічку за чотири роки!», а ще, саме Орвелл першим застосував термін «холодна війна».
Цікавим фактом є те, що, роман-казка «Колгосп тварин», який згодом приніс автору світове визнання, був вперше перекладений українською і призначений для українців, які перебували в окупаційній зоні армії США. Автор навіть виділив власні кошти на друк роману в українському видавництві «Прометей».
Джордж Орвелл без сумніву цікава особистість: видатний письменник, талановитий романіст і гарний кореспондент. Та мало хто знає, що у спадок нам письменник залишив не лише чудові романи. 12 січня 1946 для британської щоденної газети «Evening Standard» він написав статтю під назвою «Чашка відмінного чаю». Отож, читайте, заварюйте і насолоджуйтеся смачним чаєм від Джорджа Орвелла.
Слід брати індійський або цейлонський чай.
Чай слід заварювати в невеликих кількостях фарфоровому або керамічному чайничку. Чай з великої ємкості завжди несмачний.
Слід нагріти чайник для заварювання заздалегідь.
Чай повинен бути міцним. Для чайника об'ємом в кварту (1,14 літра) шість чайних ложечок «з гіркою» буде якраз.
Заварку слід класти прямо в чайник. Ніяких фільтрів, пакетиків або інших пристосувань.
Слід вливати заварку в окріп. Не навпаки.
Після того, як чай заварений, його слід перемішати, або краще гарненько струснути чайник. Проте варто робити це обережно, щоб рідина не розлилась!
Слід пити з правильної чашки - циліндричної форми, а не плоскої і дрібної.
З молока слід зняти вершки, перш ніж наливати його в чай. Якщо молоко буде занадто жирним, воно надасть напою неприємного смаку.
Слід наливати в чашку спочатку чай, а потім молоко. В іншому випадку молока може виявитися занадто багато або навпаки.
Чай має бути без цукру.
Коментарi